у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

rys
Сообщения: 119
Зарегистрирован: 07 июл 2012, 10:37
Имя: Nataly
Откуда: Західна Україна

у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение rys »

Не знаю, чи правильно розмістила, але пишу тут, щоб швидше звернули увагу.
Цитата з форуму УА-Вет, там цитували соцмережі.
Grafinia писал(а):з соц.мережі:

Дорогие друзья,зоозащитники,волонтеры,граждане у которых есть дома коты и собаки)) У меня у вам радостная новость!!! наше Правительство нашло гуманный способ решить проблему котов и собак ,которые находятся на улице и у них нет хозяина!!! (или есть - но они просто выпущены на улицу,утеряны или сами убежали с поводка).
Наше правительство приняло прекрасный и главное почти бесплатный способ регуляци
и животных- теперь их будут отстреливать.Как волков и ворон!!! Уже приняли в первом чтении,понятно, что примут и во втором!! Нам всем станет легче- если у вас убежала собака или кошка,если вы додумались и простерелизовали несколько собак,если у вас просто сорвался с поводка ваш пес- теперь любой делающий,у кого есть оружие,например пневматика,имеет право ее или его застрелить!! Странно, что и хозяев собак и котов в этот список не внесли.Эти глупые люди же нового заведут-снова отстреливать придется ))) И так,кто все таки не хочет чтобы пристрелили его убежавшую или потерянную собаку или кошку,кто все таки против наступления средневековья,кто есть волонтером и его животных пристрелят первыми,у кого дома соседи с радостью пристрелят просто бегущую собаку или кошку- давайте начнем с малого...скопируем письмо к Азарову (можно и самим написать) и запостим ему на страницу ФБ. Нас должно быть много...чтоб модераторы не пропустили))
вот письмо http://www.facebook.com/Nikolay.Azarov/ ... 0283907352
А вот и сам автор поправки http://www.facebook.com/Nikolay.Azarov
Возможно среди нас есть журналисты,которые против - сделайте материал (репортаж,статью) А зоозащитным организациям можно ваще психануть,распечатать письмо,засунуть его в конверт- и отправить почтой!
До коментарів по першій позиції я би ще зазначила, що відстріл бродячих котів та собак фактично дозволяє використання вогнепальної зброї в межах населених пунктів, що може привести до тяжких наслідків.

Ну і іноземним зоозахисним та природозахисним (тут і диких тварин рикошетом зачіпає) організаціям цей законопроект можливо цікавий буде! Якби їм якось про нього повідомити....
rys
Сообщения: 119
Зарегистрирован: 07 июл 2012, 10:37
Имя: Nataly
Откуда: Західна Україна

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение rys »

Для лінивих - текст листа:


Шановний Пане прем'єр міністре!
Звертаємося до Вас, як до ініціатора проекту Закону України “Про реформування та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального і невиснажливого використання природних ресурсів та екологічної безпеки, зменшення регуляторного тиску на суб’єктів господарювання” 4344-VI від 07.02.2012р.

У даному проекті містяться поправки, які викликають велику занепокоєність у суспільстві. Мова йдеться про наступні поправки:
1. Стаття 17 Закону України “Про тваринний світ” у місті
«…Дозвіл на спеціальне використання об’єктів тваринного світу видається:
центральним органом виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів — на використання об’єктів тваринного світу в межах континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони України (крім риби та інших водних живих ресурсів), на добування вовків, лисиць, собак і котів бродячих, ворон сірих, сорок, граків та селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для проведення ветеринарно-санітарної експертизи у межах території та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення України, не мисливських видів тварин з науковою, культурно-освітньою, виховною та естетичною ціллю;…», було внесено у перелік тварин собак та котів бродячих. Що саме мається на увазі при добуванні собак та котів бродячих? Це відстріл, чи щось друге? Якщо це відстріл, то в законі не знайдено обґрунтування такої міри. Крім того, як саме відстріл собак та котів бродячих співвідноситься з підписаною Україною Європейскою конвенцією про захист домашніх тварин?
Просимо вас як можна швидше виключити з цього списку собак та котів бродячих, оскільки від зміни місця перебування вони не змінили суті і залишилися домашніми. Відстріл домашніх тварин непередбачений ні якими обставинами Законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Европейскою конвенцією про захист домашніх тварин.

2. У статті 25 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» виключено частину третю, а саме «Створення зоопарку здійснюється на підставі дозволу, що видається центральним органом виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища». А також у ст.29 виключено «…надання дозволів на створення зоопарків…». Яке цьому існує обґрунтування? І які саме дозволи повинні мати приватні чи юридичні особи, які створюють зоопарк?
Просимо вас залишити частину третю, оскільки для створення зоопарку необхідно надати інформацію про умови в яких будуть утримуватися дикі тварини, відповідність яких ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» повинно перевіряти Міністерство екології та природних ресурсів, перш ніж дозволити створення зоопарку.
3. У статті 26 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» у тексті з поправками « … Робота з експериментальними тваринами може проводитися за наявності дозволу на проведення наукових експериментів над тваринами…» і далі відсутня інформація про те, хто саме має право видавати такий дозвіл.

4. У статті 30 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» виключено «…надання дозволу на використання тварин у спортивних, видовищних заходах, фото- та відеозйомках, при організації розваг…». А так як цим законом досі не заборонено таке варварство, як використання вуличними фотографами тварин, та інші види використання тварин у видовищних закладах, то це означає, що відтепер ви дозволяєте всім бажаючим використовувати тварин, у тому числі і диких, без будь якого дозволу. Це неприпустимо!

Просимо вас залишити цю частину, оскільки для використання тварин необхідно надати інформацію про умови в яких будуть утримуватися дикі тварини, відповідність яких ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» повинно перевіряти Міністерство екології та природних ресурсів, а також Міністерство Аграрної політики, перш ніж дозволити використовувати тварин.

З повагою,...
Аватара пользователя
Lyly
[Открытие года 2012]
Сообщения: 4281
Зарегистрирован: 21 дек 2011, 22:08
Имя: Юлия

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Lyly »

от Верности будет письмо?
Аватара пользователя
Tatjana
[Организатор года 2012]
Сообщения: 9124
Зарегистрирован: 06 ноя 2009, 23:07
Имя: ***

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Tatjana »

:twisted: Чего теперь письма писать... Выбрали? Наслаждайтесь по полной программе, избиратели. Людей отстреливают, а вы думали котов не будут.
Кого не спросишь, - не, я не выбирал! :shock:
з.ы. нашли кому писать...
Аватара пользователя
Tatjana
[Организатор года 2012]
Сообщения: 9124
Зарегистрирован: 06 ноя 2009, 23:07
Имя: ***

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Tatjana »

Для начала, что за непонятное слово "добування"? Оно не подходит сюда по смыслу.
ДОБУТИ

дістава́ти (добува́ти, видира́ти і т. ін.) / діста́ти (добу́ти, ви́дерти і т. ін.) з-під землі́. Робити що-небудь неймовірне; досягати чогось майже неможливого; здійснювати що-небудь будь-якими засобами. — А хто для тебе всякий матеріал з-під землі добував: книжки, газети, журнали? (С. Добровольський); Вже як товариш попросить об чім, то він (Кармель), здається, з-під землі дістане, а не одмовиться (Марко Вовчок); (Кирило:) Хіба такий (як Храпко) не одкопає (діла)? — Ого! З-під землі видере,— бідовий (Панас Мирний). під земле́ю ви́рве. — Заруба дістане (мотор). То такий, що під землею вирве (В. Кучер).

добува́ти / добу́ти (свої́м) горбо́м що. Наживати що-небудь тяжкою працею. — Так то ж які землі? — перебив мене Пищимуха.— Рангові, а не ті, що кожен своїм горбом добував! (Панас Мирний).

добува́ти (здобува́ти) / добу́ти (здобу́ти) кро́в’ю (та кістка́ми) що. 1. Досягати чого-небудь, докладаючи великих зусиль, ціною великих жертв. Потомки козачі копалися в сирій землі, понівечені.., якісь каліки, а не люди, без пам’яті про бувальщину дідів своїх, котрі добували кров’ю .. славу та волю (Панас Мирний); — Хто ж її (землю) їм наділяв, як вони своєю кров’ю та кістками її добували? — злюче увернув Пищимуха (Панас Мирний). 2. Завоювати у боротьбі. — Що діди та батьки кров’ю здобули, те нерушиме (М. Коцюбинський). здобу́тий кро́в’ю. — Ви думаєте, що буде ще колись війна? — запитала, хмурячись, Ясногорська.— Я цього не хотів би… Але наш досвід, здобутий кров’ю, варто зберегти (О. Гончар).

добува́ти (здобува́ти) / добу́ти (здобу́ти) (собі́) ла́врів (ла́ври). Досягати успіхів, слави, визнання. — Я буду давати концерти на фортепіані .. Добудемо собі лаврів (І. Нечуй-Левицький); При недавніх виборах .. він .. здобув собі нові лаври (І. Франко).
Аватара пользователя
ALTEZZA
Сообщения: 2178
Зарегистрирован: 20 май 2009, 17:29
Имя: Елена

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение ALTEZZA »

а толку
многие голосовали за третью силу, типа....Тигипко, а его потом тупо купили. вон пятым в списке фигурирует,блин

а по теме, это ж копец, официально дозволили стрелянину. по хозяевам тоже стрелять будут, да уж, Украина - ж....а мира :wall: :wall: :wall:
Аватара пользователя
Ольга_198
Сообщения: 3179
Зарегистрирован: 30 апр 2012, 19:46
Имя: Ольга
Откуда: Днепропетровск

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Ольга_198 »

давайте петицию через http://www.care2.com напишем. Так можно быстро голоса собрать и привлечь внимание
Изображение
Изображение
Изображение
**Купоны на бесплатную стерилизацию: активных - 1 шт., потраченных - 2 шт.**
Аватара пользователя
Sandra77
[Детектив года]
Сообщения: 8496
Зарегистрирован: 03 апр 2009, 08:28
Имя: Ира
Откуда: Днепропетровск

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Sandra77 »

Tatjana писал(а): :twisted: Чего теперь письма писать... Выбрали? Наслаждайтесь по полной программе, избиратели. Людей отстреливают, а вы думали котов не будут.
Кого не спросишь, - не, я не выбирал! :shock:
з.ы. нашли кому писать...
Таня, ты чего думаешь, выбирают, того за кого голосовали люди :shock:
голосуй не голосуй все равно получишь ..... того кого решили за нас
Пропало вознаграждение, нашедшему собака !!!
La Rossa
[Пиарщик года 2012]
Сообщения: 2003
Зарегистрирован: 13 дек 2011, 15:06
Имя: ---

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение La Rossa »

Sandra77 писал(а):
Tatjana писал(а): :twisted: Чего теперь письма писать... Выбрали? Наслаждайтесь по полной программе, избиратели. Людей отстреливают, а вы думали котов не будут.
Кого не спросишь, - не, я не выбирал! :shock:
з.ы. нашли кому писать...
Таня, ты чего думаешь, выбирают, того за кого голосовали люди :shock:
голосуй не голосуй все равно получишь ..... того кого решили за нас
Да-да) именно так ...
Аватара пользователя
Lyly
[Открытие года 2012]
Сообщения: 4281
Зарегистрирован: 21 дек 2011, 22:08
Имя: Юлия

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Lyly »

это ж теперь столько раненных будет и инвалидов :face1:
я вообще на выборах против всех голосую, уродов...
Аватара пользователя
Zlata
Сообщения: 125
Зарегистрирован: 03 апр 2012, 15:10
Имя: Инна

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Zlata »

я скопировала письмо и отправила Азарову, если каждый день будут поступать письма,вдруг...
Девочки за границей,переведите, отправте в ваши зоозащитные организации, может это всё и зря, но хоть что-то надо ж сделать :? ...
по поводу выборов: в ближайшее время, думаю, никто не будет голосвать за партию регионов, но разве есть какие-то сомнения, кто наберёт наибольшее количество голосов? :wall:
iko
Сообщения: 2826
Зарегистрирован: 03 апр 2009, 20:42
Имя: Белая Ирина
Откуда: Победа 3

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение iko »

Депутаты на каникулах до сентября, когда принимали ?
Не вижу исходных данных , может устаревшая информация ?
Аватара пользователя
Мария
Сообщения: 329
Зарегистрирован: 20 апр 2009, 15:34
Имя: Мария

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Мария »

Наше правительство давно перестрелять надо! УродЫ!!!То у них ветеринары самые отъявленные наркодельцы, то собак очень много. Машин которые людей сбивают в разы больше - почему их запретить нельзя и оставить только городской транспорт!!! УРОДЫ!!!
Собака прыгает к вам на колени, потому что любит вас; кошка - потому что ей так теплее.
Альфред Норт Уайтхед
La Rossa
[Пиарщик года 2012]
Сообщения: 2003
Зарегистрирован: 13 дек 2011, 15:06
Имя: ---

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение La Rossa »

iko писал(а):Депутаты на каникулах до сентября, когда принимали ?
Не вижу исходных данных , может устаревшая информация ?
Присоединяюсь к вопросу :? Тоже вчера с мужем про это подумали...
rys
Сообщения: 119
Зарегистрирован: 07 июл 2012, 10:37
Имя: Nataly
Откуда: Західна Україна

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение rys »

Ось зсилка
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/web ... 3511=41113
там читати проект закону.
Цей закон вносить зміни в інші закони. Тобто треба піднімати і їх. Але на урядових сайтах вони є.
До речі, перша зсилка з листом в в стартовому пості сьогодні вже не відкривається...

Якщо це не порушення - зсилка на маленьке обговорення на ЮА-Вет
http://forum.ua-vet.com/viewtopic.php?f ... 74#p644293
Аватара пользователя
Lyly
[Открытие года 2012]
Сообщения: 4281
Зарегистрирован: 21 дек 2011, 22:08
Имя: Юлия

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Lyly »

давайте писать письма, лучше хоть что-то делать.. чем только охать
выборы впереди может задумаются.. зоозащитников тоже не мало.. нехилый процент избирателей. может какая партия на нашу сторону станет
Doris
Сообщения: 19
Зарегистрирован: 01 мар 2012, 15:57
Имя: Анна

Re: у першому читанні прийнят закон про відстріл тварин

Непрочитанное сообщение Doris »

нужно найти друзей-журналистов в Киеве и просить их помощи. Мне кажется мало кто отправит Азарову то письмо. Нужно кликнуть по всей Украине. Моих собак уличных тоже кажется отравили к дню города с месяц назад. Теперь понимаю откуда ветер.
Ответить

Вернуться в «Программы и законы»